Синди Крафорд се повлекува од манекенството: „Не сакам да продолжам да се докажувам“

Anonim

Синди Крафорд. Фото: Џо Сир / Shutterstock.com

Еден од најпознатите светски супермодели, Синди Крафорд , се повлекува од манекенството ако му се верува на едно неодамнешно интервју. Зборувајќи за списанието Rhapsody на United Airlines, американската убавица вели дека нејзиниот 50-ти роденден (кој се паѓа на 20 февруари) ќе го означи крајот на нејзината манекенска кариера.

„Сигурен сум дека ќе се сликам уште 10 години, но повеќе не како модел. Што друго треба да направам? Не можам да продолжам повторно да се измислувам. Не треба да продолжам да се докажувам. Не сакам“, изјави таа за списанието.

Но, само затоа што Синди се пензионира не значи дека повеќе нема да ги гледаме тие гени на Крафорд. Нејзината 14-годишна ќерка Каја Гербер потпиша со IMG Models минатата година и се појави во публикации како Vogue Italia, Teen Vogue и CR Fashion Book.

Моменти на супермоделот на Синди Крафорд

Синди Крафорд глуми во кампањата за Omega Watches

Со кариера која се протега речиси триесет години, погледнете некои од најнезаборавните моменти на Синди. Од иконите на насловните страници на Vogue и Vanity Fair до нејзината најнова работа за пролетната кампања на Balmain 2016 година, откријте ги најдобрите моменти на супермоделот.

Синди Крафорд глуми во пролетната кампања на Balmain во 2016 година

Синди Крафорд на насловната страница на ELLE Канада во октомври 2015 година

К.Д. Ланг и Синди Крафорд за насловната страница на Vanity Fair 1993 година

Синди Крафорд позираше за Херб Ритс на насловната страница на Плејбој јули 1988 година

Синди Крафорд се повлекува од манекенството:

Прочитај повеќе