Пирати и принцези: Карин Ројтфелд нуди мода од бајките за чаршија

Anonim

Моден едиторијал „Пирати и принцези“ од декемвриско-јануарското издание на Harper's Bazaar

Изданието на Harper’s Bazaar US од декември-јануари 2015 и 2016 година прави чуден поглед на колекциите на одморалиштето со овој едиторијал замислен од глобалната модна директорка Карин Ројтфелд. Насловен како „Пирати и принцези“, изгледот на парот за правење капи со прилагодени стилови. Направен со креативна режија на Стивен Ган, фотографот Феликс Купер ја сними британската актерка Габриела Вајлд (која исто така глуми во есенската кампања на Rag & Bone) заедно со претстојните модели.

Моделите ги носат колекциите од одморалиштето стилизирани од глобалната модна директорка на Harper's Bazaar, Карин Ројтфелд

Ројтфелд за инспирацијата зад снимањето вели: „За оваа приказна бев инспириран од пиратите и принцезите, дел од модата на Вивиен Вествуд, а дел од костимот од бајките, како оние што беа видени на Џони Деп и Кира Најтли во Пиратите од Карибите… сон за авантура и закопани богатства полни со дијаманти носени на прекрасни девојки: во овој случај, вистинската холивудска принцеза Габриела Вајлд и моите нови девојки Бентли, Али Ертел, Сиера Скај и Брили Џонс“.

Carine-Roitfeld-Pirates-Princesses-BAZAAR-Fashion03

Carine-Roitfeld-Pirates-Princesses-BAZAAR-Fashion04

Carine-Roitfeld-Pirates-Princesses-BAZAAR-Fashion05

Carine-Roitfeld-Pirates-Princesses-BAZAAR-Fashion06

Carine-Roitfeld-Pirates-Princesses-BAZAAR-Fashion07

Carine-Roitfeld-Pirates-Princesses-BAZAAR-Fashion08

Carine-Roitfeld-Pirates-Princesses-BAZAAR-Fashion09

Прочитај повеќе