Roberto Cavalli Fragrance Logo Sparks Protest av sufi-muslimer

Anonim

Bilde: Just Cavalli

Roberto Cavalli duftannonser har alltid vært kjent for å være rasende. Imidlertid har designeren denne gangen skapt kontrovers på grunn av hans påståtte bruk av et hellig sufi-muslimsk symbol som brukes til å representere Gud eller Allah i en Just Cavalli-duftreklame (bildet over), melder NY Daily News. Annonsen viser modellen Georgia May Jagger som poserer toppløs med et symbol som ligner en "H" på halsen og håndleddet ved siden av den mannlige modellen Marlon Teixeira.

Ved en protest i Chicago sa doktorgradsstudent og etnisk iraner født i U.S.A. Nasim Bahadorani: «Å bruke noe som betyr så mye for oss til bedriftsfortjeneste, billiggjør vårt hellige symbol.» "Det er respektløst, støtende og nedverdigende." Det har vært globale protester i tillegg til en dedikert Facebook-side og en begjæring på Change.org om å fjerne logoen.

Bare Cavalli-symbol (snudd sidelengs) og Sufi-symbol. Via The Guardian

Det italienske motehuset, som har brukt den aktuelle logoen siden 2011, hevder at logoen ikke ligner på det religiøse emblemet. Dessuten avviste Kontoret for harmonisering og det indre marked (OHIM), som er varemerke- og designmyndighet for EU, en offisiell anmodning fra sufiene om å avskaffe logoen.

Merket svarte på protestene i en uttalelse som indikerte: "Roberto Cavalli SpA er dypt trist over nøden som ble uttrykt av Sufist School-elevene, men håper at dommen avgitt av en kompetent myndighet som OHIM vil overbevise den sufistiske religionen om fullstendig god tro og grunnløsheten i deres forespørsler.»

Les mer