7 tips til bruder som planlegger sitt eget bryllup

Anonim

Foto: Pixabay

Du fant den ene, og dere to kan ikke vente med å tilbringe resten av livet sammen! Cue bryllupsbjeller! Vent – hvem bestilte disse?

Gjør deg klar. Fra det øyeblikket han går på ett kne til den siste dansen, vil planleggingen av bryllupet sannsynligvis ta mange av de våkne timene dine.

Fra å velge riktig tilpasset brudepikekjole til å finne en dyktig grafisk designer for å lage vakre invitasjoner, det er absolutt mye å gjøre når du planlegger ditt eget bryllup. Heldigvis er denne artikkelen designet for å hjelpe bruder å planlegge et fantastisk bryllup med så lite stress som mulig.

1. Lag et ikke-omsettelig budsjett

Finn et realistisk budsjett. Ha en diskusjon – eller flere – med forloveden din og eventuelle foreldre som kan bidra. Gjør litt ballpark-undersøkelser for å få en følelse av hva ting koster. Vær realistisk om figuren dere alle kommer frem til sammen, og vær konkret om hvordan den vil deles opp.

Ingen bør sette seg i gjeld for å finansiere et bryllup. (Wedding Wire har noen nyttige tommelfingerregler for å kartlegge et budsjett).

2. Prioriter det som er viktigst for deg og glem resten

Det er verdt å gjenta: Prioriter. Et budsjett av alle størrelser kan eksplodere når must-have-listen blir uskarp. Men prioritering går utover budsjettet. Du, din forlovede og eventuelle involverte foreldre vil ha hver sine antakelser om hvordan ting skal gå. Snakk gjennom det – rolig – og bestem hva som betyr mest, og hva du er villig til å gå på akkord med.

Foto: Pixabay

3. Administrer forventninger.

For deg selv, din forlovede, foreldre, søsken, besteforeldre, venner, du får ideen. Tradisjonelle bryllup er designet for å involvere alle som er viktige i livene deres, så det er bare naturlig at folk er spente på å finne ut sin rolle i den store dagen og alt som fører til den. Spesielt hvis du planlegger bryllupet ditt selv, hvorfor ikke kanalisere alles begeistring til delegerte oppgaver?

Vær imidlertid forberedt på at ting ikke går akkurat som du hadde forestilt deg. Folk kan sette sitt eget preg på oppgaven sin. Rull med det. Elsker moren din å strikke? Driver moren hans med håndverk? Be moren din om å hekle dal- og dalbanefavoritter, og be moren hans lage gjesteboken.

De fleste vil bli smigret for å delta på den store dagen. Og å holde dem opptatt – spesielt mødre – betyr også at du får færre e-poster om formen på dessertskjeene, om programbåndene må krølles og hvilken nyanse av elfenben gangløperen skal ha.

4. DIY, realistisk.

Aldri har det vært flere muligheter til å gjøre det selv enn når du planlegger ditt eget bryllup. Spørsmålet er: er det den beste bruken av tiden? Etter å ha tildelt prosjekter til familie og venner, gå tilbake og evaluer. Er jeg god på DIY-prosjekter? Vil jeg knytte en kvist rosmarin til 247 menyer? Og i større skala, vil jeg ha ansvaret for forskningsutleie for belysning, bord, stoler, romdeler og lignende?

Hvis svaret på noen av disse er et rungende NEI, bør du tenke nøye gjennom frivillig arbeid for DIY-prosjekter.

For de som er interessert i å prøve noen få DIY-bryllupsprosjekter, bør du vurdere å bruke en bildesøkemotor som Pinterest eller Google-bilder for å finne noen enkle, men virkningsfulle DIY-prosjekter.

5. Velg det ideelle stedet.

Etter at budsjettsamtalene er avgjort, velg et sted. Det er – forhåpentligvis – den største utgiften du vil møte, og det vil være den største faktoren i resten av beslutningene som må tas.

Ikke-tradisjonelle bryllupssteder er i raseri i det siste, men de kan også være logistiske mareritt. Tradisjonelle arenaer har grunnleggende ting som bord og stoler på plass i tillegg til mindre åpenbare grunnleggende ting som bordkortbord, frakksjekk og andre nødvendigheter som du ikke trenger å tenke to ganger på.

Tradisjonelle arenaer har også en tendens til å ha en arrangementskoordinator som kan være et hemmelig våpen, spesielt hvis du ikke bruker en bryllupsplanlegger. I stedet for å snurre hjulene og finne opp et sted, bør du vurdere å snurre hjulene for å gi mening. Koreografer en gruppedans, gjenoppfinn en familietradisjon eller to, bruk tid på å spørre bestemor om bryllupet hennes.

Foto: Pixabay

6. Bestem deg for en officiant.

Fredsdommeren. Religiøs skikkelse. En venn som tok det nettbaserte kurset. Uansett hvem du velger, sørg for at de er tilgjengelige for spillestedsdatoen. Betal et depositum om nødvendig, og vær rolig. Den andre grunnen til å booke officianten tidlig er at avhengig av arrangementet ditt, kan du møte dem flere ganger før den store dagen. Bestilling i forkant vil gi rom for møter med avstand og rom for omplanlegging.

Officianter kan bidra til å gi plass og veiledning til viktige temaer. Vil du endre navn? Vil dere begge ha barn? Hvor mange? Hvordan skal dere klare økonomien sammen? Skriver du dine egne løfter?

7. Hold det enkelt

Når noen sier til deg: «Du må ha X» eller «du må gjøre Y», ignorer dem. Det er rett og slett ikke sant. Så lenge det grunnleggende er dekket, ikke la noen mobbe deg om ekstrautstyr. Og i dag og alder er bryllupsplanlegging stort sett statister. Ikke la deg lure. Du og forloveden din får starte resten av livet sammen. Nyt det og ikke svett de små tingene...for mye!

Konklusjon

Ved å følge tipsene og strategiene som er skissert i denne artikkelen, vil du være godt på vei til lykke etter bryllupet. Husk at det å sette et klart budsjett og klare forventninger til nøkkelpersoner er de beste måtene å unngå unødvendig bryllupsrelatert stress.

Les mer