3 ting å vite om fargede diamanter

Anonim

Foto: The RealReal

Å velge en forlovelsesring kan være en vanskelig oppgave. Det er en rekke valg når det kommer til form og størrelse og variasjoner av fargealternativer som tilbys ... og det er før du vurderer noe som klarhet, karat og kutt! For å komme i gang på veien mot å forstå diamantterminologien slik at du kan gjøre det riktige kjøpet, her er alt du trenger å vite om fargede diamanter.

Hvit v fargede diamanter

Diamanter er tilgjengelige i en rekke farger, inkludert "fargeløse" steiner hele veien til nyanser i rosa, blå, røde og mer. For å bestemme verdien av en diamant og gjøre det enklere for kjøpere å forstå, graderes hvite eller "fargeløse" diamanter i henhold til en GIA-fargeskala fra D til Å.

Vanligvis er diamanter rangert som 'D' for fargen mest verdt fordi de anses å være de reneste 'hvite' diamantene, og derfor de mest ettertraktede og dyre. Når du beveger deg nedover skalaen, begynner diamanter å bli litt mer gule, helt til brune diamanter på bunnen av en skala får Z-rangeringer.

Foto: Bloomingdale's

Imidlertid er fargede diamanter ikke alltid en dårlig ting. Faktisk forekommer de livlige, kraftfulle fargene som ønskes av mange bare i naturen under helt spesielle omstendigheter ... så det følger ikke alltid med at fargeløse diamanter er bedre! Naturlig forekommende fargede diamanter i rosa, oransje og livlige blåtoner, for eksempel, er sjeldnere enn selv fargeløse diamanter. Og som et resultat av dette har fargede diamanter fått noen av de høyeste prisene på edelstener på auksjoner rundt om i verden.

Hvordan dannes fargede diamanter?

Fargede diamanter får sine nyanser når de blir dannet i jorden. Fargeløse, "hvite" diamanter består av 100 % karbon, noe som betyr at de ikke er andre elementer i karbonkjeden. Fargede diamanter har derimot sett andre elementer spille inn under dannelsen, for eksempel nitrogen (som forårsaker gule diamanter), bor (som produserer blå diamanter) eller hydrogen (produserer røde og fiolette diamanter).

Det er også mulig for diamanter å få svært ettertraktede farger på grunn av at de blir utsatt for intenst trykk eller varme mens de blir dannet. Og det er også kjent at naturlig forekommende stråling får diamanter til å utvikle seg til fargede steiner, noe som står for noen blå og grønne diamanter som finnes i bestemte deler av verden. Så det er en rekke naturlige måter diamanter kan få vakre farger på, noe som gjør dem verdt mye mer enn deres fargeløse kolleger!

Foto: Bloomingdale's

De dyreste fargede diamantene i verden

I 2014 ble den rosa stjernediamanten solgt på auksjon for 83 millioner dollar! Det var en vakker, rosa diamant med upåklagelig klarhet og veide 59,40 karat, etter å ha tatt over 20 måneder å utvinne i Sør-Afrika.

Imidlertid er røde diamanter faktisk de dyreste edelstenene i hele verden, med en prislapp på over 1 million dollar per karat. I 2014 ble en 2,09 karat hjerteformet rød diamant solgt for 3,4 millioner pund i Hong Kong. Så, med færre enn 30 røde diamanter dokumentert rundt om i verden (og de fleste av dem mindre enn en halv karat), er røde diamanter de sjeldneste og dyreste av alle.

Les mer