5 Halloweenskych filmov s čarodejnicami

Anonim

5 očarujúcich filmových čarodejníc – Na počesť Halloweenu vzdávame hold niektorým z najštýlovejších filmových čarodejníc strašidelným zoznamom filmov. Filmy sme zúžili na päť, v ktorých je v hlavných úlohách žena (alebo viacero žien). Niektoré sú zlé až do jadra, zatiaľ čo iné sú čarodejnice, ktoré majú aj dobrú stránku. Pozrite si nižšie uvedený úplný zoznam štýlových čarodejníc v kine. Ktorý film budete pozerať?

Čarodejnice z Eastwicku (1987)

čarodejnice-eastwick-film-plagát

V temnej komédii Čarodejnice z Eastwicku hrajú Cher, Susann Sarandon, Michelle Pfeiffer a Jack Nicholson. Ak áčkové obsadenie nestačí na to, aby vás vtiahlo, vypočujte si zápletku. Traja priatelia v malom mestečku Eastwick v podaní Cher, Pfeiffera a Sarandona opíšu svojho dokonalého muža a potom príde Satan prezlečený za muža a každú ženu zvedie. Začnú sa diať zvláštne veci a dievčatá začnú vidieť, že sú v nebezpečenstve. Veľké vlasy z osemdesiatych rokov, výrazné potlače a množstvo metalických farieb robia z tohto štýlového filmu, ktorý sa oplatí sledovať.

Teen Witch (1983)

tínedžerská čarodejnica-filmový plagát

Neobľúbená stredoškoláčka Louise (v podaní Robyn Lively, ktorá je zhodou okolností aj sestrou Blakea Lively) má zálusk na futbalovú hviezdu, no kvôli svojmu spoločenskému postaveniu nemohla ani snívať o tom, že bude čarodejnicou. Ide k jasnovidcovi a dozvie sa, že na svoje šestnáste narodeniny zdedí čarodejnícku moc. Ukáže sa, že sa pomstí učiteľom aj obľúbeným deťom a och, ide po futbalistovi. Premena štýlu z nepopulárneho chic na cool tínedžerov z osemdesiatych rokov stojí za to, aby ste si tento film pozreli osamote. Od peplum sukní až po ultra uštipačné vlasy, je to pohľad, ktorý treba vidieť.

Hocus Pocus (1993)

hokus-pókus-filmový-plagát

Po upálení na hranici pred 300 rokmi v Saleme sa tri čarodejnice v podaní Bette Midler, Sarah Jessicy Parker a Kathy Najimy vracajú, aby sa pomstili. Tínedžer Max vojde do ich domu a privolá ich späť k životu, kde v meste začnú chaos. Čarodejnice musia dostať svoju knihu kúziel späť, inak v nej do rána zomrú. Zatiaľ čo ich mejkap zanecháva trochu na želanie, pozrite sa na detaily na tých šatách a plášťoch. Určite tam je nejaká módna inšpirácia.

The Craft (1996)

filmový-plagát-remesla

Štyri stredoškoláčky v podaní Robin Tunney, Fairuzy Balk, Neve Campbell a Rachel True tvoria čarodejnícky klan a keďže sú ich kúzla úspešné, vyvolávajú mocného ducha, ktorý prináša negatívne dôsledky. Móda je taká, že film je taký 90-te, až to skoro bolí. Školské dievčenské uniformy, pixie strihy, dlhé sukne a oveľa viac. A kto môže zabudnúť na tmavý rúž?

Čarodejnice (1990)

čarodejnice-filmový plagát

Na základe knihy Roalda Dahla, ktorý nám priniesol „Charlie a továreň na čokoládu“, hrá „Čarodejnice“ Anjelica Huston, ktorá vedie skupinu čarodejníc, ktoré menia deti na myši, aby sa ich zbavili. Deti (aj ako hlodavce) musia zastaviť svoje zlé plány za každú cenu. Anjelica vo filme naservíruje štýlový súbor v čiernej róbe a veľkých ozdobách, ako aj elegantný dlhý bob.

Čítaj viac