Iloaina o Se'evae Autu ma o Latou Sitaili

Anonim

Fa'ata'ita'iga i La'ei Manaia

E ala i le tala faasolopito o seevae, o le tulaga taua na faʻafetaui ina ia fetaui ma manaʻoga ma manaʻoga o le tagata e ofuina ma a latou aganuu. O le ata pito sili ona leva na iloa o seevae na maua i totonu o se ana vali i Sepania, faʻaigoaina i le va o le 12,000 ma le 15,000 TLM. O le atavali e foliga mai o loʻo faʻatusalia ai le tamaloa i seevae na faia mai paʻu manu ma le fafine o loʻo i ai seevae e faia i fulufulu. I aso anamua, o seevae na fai ma sui o le malo ma le tulaga maualuga o le militeli.

I le fa'apea mai, o lo'o i ai sau lisi fa'apitoa lelei o seevae fa'avae, e amata mai i seevae e sili ona fetaui mo ta'avale uila, i mea e mana'omia e fai ma mea e tietie ai solofanua. O lenei lisi ua e ufiufi, 'Boot' ma faitau i luga ...

Cowboy/Roper

O le seevae kaupoe ose Amerika masani, e masani lava ona faia i se pa'u tamatamaivae pito i luga ma e maualuga lona au e 8-inisi ma luga. Fausia i luga o le auala toso, Roper o loʻo faʻaalia se 'au apaau' e vaelua laʻititi ina ia faigofie ai ona toso i luga ma alu ese. O lo'o teuteuina i su'i teuteu, o seevae Cowboy e toetoe lava o taimi uma e fa'amalolo ai so'a.

Fa'atama'ita'i Pa'u Si'evae Fa'ase'e Lace-Up

Tagata sopo

E pei ona ta'u mai e le igoa, o seevae Hiker e fai mo foliga e sauni e sopo e maua ai se foliga gaoa. E faia i se lagona fa'aoga lautele e fa'ataga ai e o'o lava i totini e sili ona mafiafia e toso i totonu, o seevae Hiker e sau fa'atasi ma le lane-i-vae tapuni fa'atasi ma mataimata D-mama e fa'amaumau ai le vae. E tipi i lalo e fa'auma i le tapuvae ma faia i se fasi vamp e tasi e masani ona fa'apipi'i i luga o le kuata, e nofo i luga o le so'a vibram.

Se'e Toe Moc

Fa'ailoa ile su'iina o le Moccasin-style, o seevae Moc Toe e 'ese'ese mamanu ma fau fa'atatau ile fa'ailoga. Ole uiga masani ole Moc Toe ole su'iga fa'aalia ile tamatamaivae, ole Red Wing 877 fa'ailoga. Moc Toes e masani lava ona faia mai le paʻu, faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻamatalaga Moccasin. E masani lava ona i ai o latou alofivae, lea e mafai lava ona toe fausia pe a uma.

O seevae o Jodhpur

Tulaga vae mai Initia, o seevae o Jodhpur na afua mai i le fanua o le Tupulaga Tupu, Jodhpur, ma maua ai lona igoa. O se seevae faʻaleaganuʻu, na muamua ofuina e le au taaalo Polo i le 1920s ma sa faʻaalia vave o se mea e tatau ona i ai mea e tietie solofanua. O Jodhpurs e iai se uiga masani o tapuni faʻamau faʻalua faʻataʻamilo i tapuvae faʻatasi ai ma le vamp e tasi e suiina i luga o le kuata. O se seevae aloa'ia Jodhpur ei ai lona tamatamaivae manino, o se mulivae poloka maualalo ma e masani ona i ai se pa'u pa'u.

Fafine Black Chelsea Boots Auro Fa'amatalaga

Chelsea Boots

O se seevae chelsea o se tala fa'a-Peretania moni na fa'aosofia e le Jodhpurs. O seevae pa'u ia e iloa e ala i le tapuni fa'amau i itu uma o le tapuvae. O le pito i luga e faia mai le fasi pa'u e tasi ma toso fa'amau e masani ona tu'u i luga o le au. O seevae o Chelsea e masani ona i ai se mulivae e faʻamaeʻa i le mulivae maualalo.

Chukka

O seevae Chukka e faigofie ona iloagofie ma se pito pito i lalo e tusa ma le 4-inisi ma faigofie fau mama. O Chukka's o tagata sili ona faigofie o le aiga seevae ma le laʻititi laʻititi tapuni poʻo le lua i le tolu mata. O le pito i luga o seevae Chukka e aofia ai le sili atu ma le tolu laulau. Ole fa'aoga masani ole fa'aoga ile chukka o soles wedge po'o le tasi e maualalo le mulivae poloka.

Se'evae Inisinia

O mea fa'alelei fa'alelei ma fa'alavalava, o seevae Inisinia e leai ni manoa ma e sili ona ta'uta'ua i tagata ta'avale afi. Na afua mai i le tolusefulu, o seevae Inisinia e maualuga atu le valu inisi pe sili atu, e sau ma se toso i luga o le sitaili ma faʻapipiʻi faʻamau i le ogatotonu vae ma le pito i luga. O seevae faʻainisinia o loʻo i ai se poloka maualalo poʻo se mulivae cuban ma paʻu atoa pito i luga ma se tamatamaivae faigofie.

Mafaufauga

Faatasi ai ma seevae e i ai se tala faasolopito umi, ua latou suia ovataimi e faalagolago i le aganuu ma tagata-o le mea e tumau pea o lona sitaili ma lona aafiaga e faavavau; e le o se mea masani. O seevae e sau i ituaiga uma, sitaili, lapopoa ma faʻamoemoega, naʻo lou manaʻomia e suʻe lau oe ma faʻapipiʻi i le atoatoa.

Faitau atili