1950s Hairstyles Ata | 50s Hair Inspiration

Anonim

O Audrey Hepburn e ofuina se lauulu pixie i le 1950s mo Sabrina promo shoot. Photo Credit: Paramount Pictures / Album / Alamy Stock Photo

I aso nei, pe a tatou toe tepa i tua i le 1950s o lauulu, o lena vaitau o loʻo faʻaalia ai le masani a Amerika. O tama'ita'i mai lenei vaitau na latou taliaina le fa'amatagofieina ma fa'aogaina le laulu e fai ma a latou fa'aaliga. I luga o le lau ma le olaga moni, o lauulu pupuu ma tipi na lauiloa. O lauulu uumi sa iai fo'i i sitaili e pei lava o le 1940s, fa'atasi ai ma pine fa'amau atoa ma galu na fa'aalia ai le manaia o pomu.

Pe o le ausiaina o se tamaʻitaʻi poʻo le fouvale, o nei laulu ulu na faʻaalia ai tamaitai uma i lenei vaitau. Ma o tamaitai o le sefulu tausaga e pei o Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, ma Lucille Ball na ofuina nei foliga i ata tifaga. Mai 'oti lauulu poodle e o'o i si'usi'u ponytail, su'e le sili ona ta'uta'ua 1950s laulu ulu i lalo.

Ta'uta'u 1950s Hairstyles

1. Pixie Cut

O le pixie cut na maua le lauiloa i le vaitau o le 1950 ona o fetu mata e pei o Audrey Hepburn. Na ia faʻaalia lona lauulu tipi i ata tifaga pei o Roman Holiday ma Sabrina. E masani lava, e pupuu i itu ma tua. E umi teisi i luga ma e matua pu'upu'u lava. O lenei laulu mata'utia na lauiloa i tama'ita'i laiti i lena taimi.

E tele fo'i fa'ata'ita'iga e mana'o e ofuina lenei laulu. E maua ai e tama'ita'i se foliga mata'utia ae sexy. E faia e ala i le tipiina o le lauulu e sili ona puʻupuʻu ma faʻapipiʻi i ni paʻu tau le maua. O le igoa o lenei lauulu na maua ai musumusuga mai le tala faʻasolopito ona o pixies e masani ona faʻaalia i le ofuina o lauulu pupuu.

O Lucille Ball e lauiloa i lona ofuina o le poodle haircut i le 1950s. | Photo Credit: Pictorial Press Ltd / Alamy Stock Photo

2. Oti Laulu Poodle

Na lauiloa e le tamaitai fai pese o Lucille Ball. E masani ona lauulu lauulu, lea e fetaui lelei mo lenei foliga. E foliga mai o le ulu o se poodle Farani, o lona igoa lea. O le lalelei ma le aulelei, o le poodle haircut sa masani ona ofuina e tamaitai matutua.

O lenei laulu lauulu o le 1950 na faia e ala i le faʻaputuina o lauulu faʻapipiʻi i luga o le ulu. I le taimi lava e tasi, o le a faʻapipiʻi e le tasi itu uma o le lauulu e latalata ina ia ausia le foliga.

O le si'usi'u o se laulu lauiloa mo tamaitai talavou i le vaitau o le 1950 e pei ona faaalia e Debbie Reynolds. | Ata Fa'amatalaga: Moviestore Collection Ltd / Alamy Stock Photo

3. Si'u solo

O lenei laulu ulu na maua le taliaina lautele i le vaitau o le 1950, ma sa ofuina e tamaitai o vaitausaga uma le siʻusiʻu. Na i ai foi ia Debbie Reynolds lenei foliga na sili atu ona manaʻomia. O le si'usi'u o lo'o fa'aofuofu maualuga, ma e masani ona fa'alili e fai ai sina voluma.

Sa ta'uta'ua tele fo'i i tupulaga talavou e ofuina lo latou sakete poodle lautele ma se aufana lauulu fa'afetaui. O le lauulu si'usi'u e masani ona i ai se pupuni i le pito. E faia e ala i le vaeluaina o le lauulu ma nonoa i luga i luga o sina lauulu lauulu e teu ai.

Natalie Wood fa'aalia pupuni atoa ma fa'apa'i i le 1958. | Ata Fa'amatalaga: AF archive / Alamy Stock Photo

4. Pni

A o'o mai i le 1950s laulu ulu, sa lapopo'a, mafiafia, ma pipi'i pupu. Fetu e pei o Natalie Wood na faalauiloaina lenei foliga i lena vaitau. O le a tipi sa'o le pito ma fa'apipi'i ma le mafiafia o lauulu pipi'i i itu ma tua. E fa'ateteleina fo'i e tama'ita'i le laulu e ala i le taufaalili ma fa'aulu sina pulumu e taofi ai fa'apa.

E mafai foi ona faia e se tasi e ala i le nonoa o le lauulu ma tuʻu se vaega tele e tatala. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e gaugau le pito i luma o le lauulu ma fai se faʻauʻu faux. Ona fa'amau lea i ni pine lauulu e fa'amautinoa ai o le a fa'amauina le leo o pa. E fetaui lelei foʻi ma se mea faʻapipiʻi lauulu.

E fai e Elisapeta Teila se laulu pupuu ma mimilo i le 1953. | Ata Fa'amatalaga: MediaPunch Inc / Alamy Stock Photo

5. Puupuu & Curly

O lauulu pupuu ma mimilo sa lauiloa foi i le vaitau o le 1950s. A o sili atu ona taliaina lauulu pupuu, o fetu e pei o Elizabeth Taylor ma Sophia Loren o le a ofuina ni ofu pupuu ma mimilo. O pupuni vaivai e lelei atoatoa mo le faʻapipiʻiina o foliga o se tasi.

E masani lava ona faia i le lauulu umi tau'au ma fa'amili mo le tele o le voluma. O le taimi lava e tuʻu ai curls e faʻaaoga ai pine bobby poʻo le vevela, o le a fufuluina e tamaitai o latou lauulu e maua ai se foliga masani ma faʻataʻitaʻi. O laulu lauulu o le 1950 e uiga uma i mama mama, e masani lava, o se lauulu lauulu lauulu pupuu na alu i le sefulu tausaga.

Faitau atili