Tala: Fa'afefea ona Avea Instamodels ma Supermodels Fou

Anonim

Tala: Fa'afefea ona Avea Instamodels ma Supermodels Fou

A oʻo mai i le lalolagi o faʻataʻitaʻiga, ua vaʻaia e le alamanuia se faʻalavelave tele i nai tausaga talu ai nei. Ua mou atu aso e mafai ai e se tagata mamanu po'o se fa'atonu fa'atusa ona faia se fa'ata'ita'iga e avea ma se ta'uta'ua. Nai lo lena, e pule lava i luga o faʻasalalauga faʻasalalauga e taʻitaʻia isi igoa tetele. A e vaʻavaʻai i foliga o faʻailoga tetele e pei o Fendi, Chanel poʻo Max Mara, e tasi le latou mea e tutusa ai - faʻataʻitaʻiga ma mega Instagram mulimuli. O le lua o faʻataʻitaʻiga sili ona manuia i le lua tausaga talu ai o Gigi Hadid ma Kendall Jenner.

E pei o aso nei, o Kendall ma Gigi i le lalolagi atoa e mafai ona faʻatusatusa i supermodels o le 90's. Ua fa'aputuina e le to'alua le tele o fa'asalalauga Vogue fa'apea fo'i ma le tele o fefa'ataua'iga fa'akonekarate. O le mea moni o Setema 2014 lomiga a Vogue US na faʻaigoaina fetu faʻasalalau Joan Smalls, Cara Delevingne ma Karlie Kloss o 'Instagirls'. Talu mai lena taimi, o le matafaioi o ala o faasalalauga lautele ua na o le tuputupu ae i le lalolagi o faiga.

Bella Hadid. Ata: DFree / Shutterstock.com

O le a le Instamodel?

I se faaupuga manino, o le Instamodel o se faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai le tele o Instagram mulimuli. E masani ona amata ile 200,000 tagata mulimuli poʻo luga ole amataga lelei. O le tele o taimi, o latou faitau mulimuli o le a fa'atasi ma se ulutala fa'asalalau po'o fa'asalalauga fa'asalalauga. O se faʻataʻitaʻiga o lenei mea o se faʻasalalauga faʻapitoa a Vogue US na gaosia ia Aperila 2016 faʻatasi ai ma Kendall Jenner. O le faavaa na maua ai lona 64 miliona (i le taimi) Instagram mulimuli.

O le a tonu la le mea e fai ai se faʻataʻitaʻiga ma le tele o ala o fesoʻotaʻiga faʻasalalau e mulimuli mai e matua manaia? Mo fa'ailoga ma mekasini o le fa'asalalauga. E masani lava, o se faʻataʻitaʻiga o le a tuʻuina atu a latou faʻasalalauga lata mai poʻo ufiufi i latou mulimuli. Ma o le mea moni o le a faʻasoa foʻi e a latou tagata fiafia ia ata, ma isi mea ma isi. Ma vaʻavaʻai i le faʻasologa o le Instamodel, e tatau ona tatou vaʻai muamua i le manuia o Kendall Jenner.

Tala: Fa'afefea ona Avea Instamodels ma Supermodels Fou

Le Manuia vave o Kendall Jenner

I le 2014, na faia ai e Kendall Jenner lona amataga muamua i luga o le ata faataitai e ala i le sainia ma le Sosaiete Pulega. O le tausaga lava lena, o le a avea ai o ia ma amepasa mo le sauai o mea teuteu Estee Lauder . O le tele o lona lauiloa muamua e mafai ona faʻamaonia i lana matafaioi faʻamataʻu i le E! faʻaaliga televise moni, 'Faʻaauauina ma le Kardashians'. Sa savali o ia i le ala savali a Marc Jacobs i le tautoulu-taumalulu 2014, ma faʻamaua aloaia lona avanoa i tulaga maualuga. O le a mulimulitaʻia e Kendall i luga o faʻasalalauga mo mekasini e pei o Vogue China, Vogue US, Harper's Bazaar ma Allure Magazine. Sa ia savalia fo'i le ala savali i fa'aaliga mo fale fa'atau e pei o Tommy Hilfiger, Chanel ma Michael Kors.

Na faʻaalia Kendall i faʻasalalauga mo faʻailoga maualuga e pei o Fendi, Calvin Klein, La Perla ma Marc Jacobs. Ae mo le tele o ana faʻasalalauga faʻasalalau, na taʻu atu e Kendall ia Vogue i se faʻatalanoaga 2016 na te leʻi manatu mamafa i ai. “O le uiga o la’u tala, e matua’i valea lava ia te a’u,” o le tala lea a Kendall, “’aua e le o se olaga moni—o le faamamafaina o se mea i luga o faasalalauga faaagafesootai.”

Gigi Hadid ofuina Tommy x Gigi collaboration

Le Meteoric Rise o Gigi Hadid

O le isi faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia i le Instamodel trend o Gigi Hadid. Saini i luga o se foliga o Maybelline talu mai le 2015, Gigi e silia ma le 35 miliona Instagram mulimuli ia Iulai 2017. O le tagata Kalefonia na faʻaalia i faʻasalalauga mo faʻailoga maualuga e pei o Stuart Weitzman, Fendi, Vogue Eyewear ma Reebok. I le 2016, na fesoʻotaʻi Gigi ma le faʻailoga Tommy Hilfiger i luga o se faʻaputuga faʻapitoa o lavalava ma mea faʻapitoa e taʻua o Tommy x Gigi. O lana lisi o faavaa mekasini e tutusa foi le manaia.

Gigi na faʻaalia le pito i luma o lomiga e pei o Vogue US, Harper's Bazaar US, Allure Magazine ma Vogue Italia. O lana mafutaga fa'asalalauina ma le tagata pese muamua a One Direction Zayn ua avea foi o ia ma fetu e sili ona iloagofie. O ona tei laiti, Bella ma Anwar Hadid na auai foi i le lalolagi faataitai.

Tala: Fa'afefea ona Avea Instamodels ma Supermodels Fou

Tamaiti Ta'uta'ua e fai ma Fa'ata'ita'iga

O le isi itu o le Instamodel phenomenon e aofia ai foʻi tamaiti ma tuagane o tagata taʻutaʻua. Mai le au fai pese i le au pepese ma supermodels, o le fesoʻotaʻi ma tagata taʻutaʻua e mafai nei ona faauigaina o oe o le isi catwalk superstar. O nai faʻataʻitaʻiga o lenei mea e mafai ona vaʻaia i faʻataʻitaʻiga e pei o Hailey Baldwin (afafine o le tagata fai pese Stephen Baldwin), Lottie Moss (teine laitiiti i le supermodel Kate Moss) ma Kaia Gerber (afafine o le alii sili o Cindy Crawford). O nei fesoʻotaʻiga e mautinoa lava e tuʻuina atu ai faʻataʻitaʻiga se vae i luga o le tauvaga.

E iai fo'i le isi vaega o le Instamodel—le fetu fa'asalalau lautele. O teine ia na amata i luga o faʻasalalauga e pei o Instagram ma Youtube e sainia ma ofisa faʻataʻitaʻi sili. Igoa pei Alexis Ren ma Meredith Mickelson tulai mai i le lauiloa faafetai i le gauai atu i luga o faasalalauga faaagafesootai. Ua sainia uma i laua i le Lions Model Management i le Aai o Niu Ioka.

O le faʻataʻitaʻiga Sudanese Duckie Thot e silia ma le 300,000 Instagram mulimuli

Eseese i le Instamodel Age

E ui lava o le toʻatele atonu e taofi o latou isu i le mafaufau i faʻataʻitaʻiga ua lauiloa i luga o se faʻasalalauga faʻasalalauga lautele, o le Instamodel e fesoasoani i se tasi itu-eseesega. Fa'ata'ita'i lapopo'a fa'aopoopo pei Ashley Graham ma Iskra Lawrence ua pu'eina le fa'alogo fa'afetai ona o le tele o feso'ota'iga fa'asalalau fa'asalalau. E faʻapea foʻi, faʻataʻitaʻiga o lanu e aofia ai Winnie Harlow (o ai e maua i le pa'u tulaga vitiligo), Slick Woods (o se faʻataʻitaʻiga ma se vaʻaia vaʻaia) ma Duckie Thot (se faʻataʻitaʻiga Sudanese / Ausetalia) e tu ese mo foliga tulaga ese.

E le gata i lea, transgender model and actress Hari Nef fana i le ta'uta'ua i luga o le tulaga fa'asalalau fa'asalalau. Fa'afetai i le tele o fa'asalalauga fa'aagafesootai o lo'o mulimuli mai, ua mafai nei ona tatou va'ai i le tele o fa'ata'ita'iga eseese i luga o fa'avaa o mekasini ma ata fa'apolopolo. E fa'amoemoe, e mafai ona tatou va'aia le tele o ituaiga eseese i tulaga o le lapo'a ma le lanu a'o fa'asolosolo tausaga.

Fa'ata'ita'iga fa'aopoopo Ashley Graham

Le Lumana'i o Fa'ata'ita'iga

A tilotilo i nei mea uma, e tatau ona mafaufau se tasi, o le Instamodel o se aga? E foliga mai o le tali ioe. E mafai e se tasi ona vaʻavaʻai i faiga faʻataʻitaʻiga o taimi ua tuanaʻi e pei o le 80 pe a fiafia glamazons Elle Macpherson ma Christie Brinkley pulea le alamanuia. Pe vaʻai foʻi i le amataga o le 2000 pe a faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga ma foliga pei o pepe taalo e pei o Gemma Ward ma Jessica Stam sa ita uma lava. O le faʻagasologa mo mea e agavaa e avea ma faʻataʻitaʻiga pito i luga e foliga mai e suia i nai tausaga uma. Ma o ai e mafai ona fai mai pe a amata ona vaʻavaʻai le alamanuia i isi taʻiala mo le mea e fai ai se faʻataʻitaʻiga maualuga?

E ui atonu e faigata ona talitonuina, o le lumanaʻi o faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma robots. I le taimi nei, o fa'ata'ita'iga fa'akomepiuta o lo'o fa'aalia i luga o nofoaga lauiloa fa'atau oloa e pei o Neiman Marcus, Gilt Group ma Saks Fifth Avenue e tusa ai ma le i-D. Mata e mafai ona latou oso i luga o malae vaalele po o le pu'eina foi o ata?

A oʻo mai i le lumanaʻi, e le mafai e se tasi ona mautinoa pe o fea e alu i ai le alamanuia o faʻataʻitaʻiga. Ae tasi le mea e mautinoa. O le manatu o faʻataʻitaʻiga maua le taʻutaʻua e ala i faʻasalalauga lautele e le o alu i se mea i se taimi vave. I se tusiga ma Adweek, na faʻamaonia ai e se sui faʻataʻitaʻiga e le mafai ona galulue faʻataʻitaʻiga seʻi vagana ua i ai a latou 500,000 mulimuli pe sili atu ile Instagram. Seia oʻo ina suia le alamanuia i se isi itu, o le Instamodel o loʻo i ai iinei e nofo ai.

Faitau atili