Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le liposuction

Anonim

Ata: Pixabay

O le mealilo i tua o le manava mafolafola ma ogavae fufusi o tagata taʻutaʻua sili-paʻepaʻe e mautinoa lava o auala masani o taumafa mamafa ma polokalame faʻamalositino. Ae o le faʻataʻitaʻiga moni o le faʻaaluina o le taimi i le ofisa o fomai tipitipi palasitika e ui lava i lo latou mumusu faifai pea e taʻutino le mea moni.

Liposuction ua avea ma masani i le taimi nei. E le gata i tagata taʻutaʻua ae o tausaga taʻitasi e tusa ma le 500,000 tagata Amerika o loʻo faia le liposuction faʻataʻitaʻiga ma avea ai ma se tasi i luga o le ituaiga taʻutaʻua o taotoga mata.

E Fa'apefea ona Gaioiina?

O le to'atele o tagata latou te iloa o le liposuction e aofia ai le aveeseina o ga'o mai vaega patino o le tino e fai ai se foliga sili atu. Ae ui i lea, o le a tonu le aoga?

Muamua, o le a le ga'o? O le aano (e taʻua foʻi o le gaʻo) e fausia i sela e teu ai le malosi ma puipuia ai le tino. O le ga'o e tele lava i lalo o le pa'u - o lo'o i lalo ole pa'u. O le mea e teu ai ga'o i le tino e fa'alagolago i le fa'afeusuaiga a se tamaloa. I tane, o le gaʻo e masani ona faʻapipiʻi i totonu o le fatafata, gutu ma le ivi. I tama'ita'i, e fa'apipi'i tele i totonu o fatafata, sulugatiti, ogatotonu ma pu.

O le loloto ma le papa'u e lua vaega o ga'o i lalo o le pa'u. A'o faia se faiga liposuction (seisi ta'ua o le lipoplasty po'o le suction lipectomy), e faia e le foma'i se vaega la'ititi e ulufale ai ma fa'apipi'i se fa'alava uamea-u'amea (ta'ua o le cannula) i totonu o le ga'o loloto. O le galue i luga o lenei laulau e sili atu le saogalemu nai lo le puʻeina o se fana i le papaʻu papaʻu, i le malamalama o le mea moni e itiiti le lamatiaga o le afaina o le paʻu. I se faʻataʻitaʻiga masani, e tuleia e le fomaʻi ma toso le paipa i totonu o le gaʻo gaʻo (se isi taʻiala, pulea le liposuction, komepiuta le atinaʻe). A o gaioi le cannula, e tuueseese ai sela ga'o, ma se pamu ga'o po'o se tui e tuli'esea ai le ga'o i le miti.

Ata: Pexels

Le Lelei o le Galuega

Liposuction e masani lava ona matua aoga tele i le tulieseina o ga'o faleoloa i ni vaega laiti. Po'o le a lava le tulaga, afai e te toe maua le mamafa pe a mae'a le liposuction, o le ga'o ga'o na fa'ate'a o le a toe fo'i pe fa'aalia i se nofoaga lelei.

O nisi suiga i foliga o le tino e masani lava ona iloa sa'o pe a uma le taotoga. E le gata i lea, e mafai ona fa'asolosolo suiga mo sina taimi po'o se taimi umi fo'i pe a alu ese le fula. Ole a'afiaga atoa ole liposuction atonu e le iloa mo sina taimi ile tausaga.

Liposuction (sei vagana ai le laser liposuction) i le lautele ma le tele e le faʻapipiʻiina le paʻu i luga o le teritori ua togafitia. A uma ona alu ese le ga'o, o le pa'u o lo'o siomia ai le sone atonu e leai se tikeri. Atonu e o'o i le afa tausaga e fa'asa'o ai le pa'u ile vaega ole togafiti. O le pa'u o nai tagata e matua'i fa'apitoa ma e vave alu ese nai lo isi tagata. O le tele o pa'u talavou e iai le uiga e sili atu le fa'aogaina o le pa'u nai lo le pa'u mautu.

E iai nisi tagata e ono fa'amoemoe e fesoasoani le liposuction e fa'aitiitia ai le mamafa. Talu ai ua matou oʻo i le faʻatinoga o ia taotoga, matou te iloa o nei tagata e masani ona le fiafia.

Faitau atili