Fa'afefea ona La'ei mo le Fa'atasiga i 5 Atunu'u Eseese

Anonim

Ata: Pexels

O le fa'apipi'iina o atopa'u mo se fonotaga fa'apolofesa, malologa i le taulaga, malaga fa'afiafia po'o se tautinoga fa'aagafesootai e mana'omia uma lava se filifiliga o la'ei eseese - ma o fa'ai'uga e faia e se tasi e mafai ona taua.

Ua matou filifilia ni ata se lima i atunuu eseese e lima. Atonu e iai ni manatu sesē e taʻitasi, ae e tāua tele le filigā ma le faaaloalo i tu ma aga a le atunuu. O se fa'afefiloi o tulaga fa'aagafesootai ma fa'apolofesa e fa'aletonu ai la'ei ma faiga e sili ona fa'afitauli, ma solitulafono i le sili ona leaga - ma o le fa'aalia o su'esu'ega ma le malamalama e uiga i mea e fa'amoemoeina ma pe fa'afefea ona amio e mafai ona maua ai se lagona lelei tumau.

Ata: Pexels

Saina – Pisinisi

Faaalia e Laowai Career e tāua tele le ituaiga tofiga o loo umia. "Afai o oe i Beijing, Shanghai poʻo Hong Kong, o le ofuina o se suti manaia i le taimi o se faʻatalanoaga o se manatu lelei e tusa lava pe manaʻomia e le galuega ni lavalava i fafo poʻo se ofuvae. O tamaloloa e faigaluega i totonu o se ofisa e tatau ona fai ni suti navi, efuefu pe uliuli e fetaui lelei.” Mo tamaʻitaʻi, ofuvae-suti ma laʻei suti e lelei mo fonotaga faʻapolofesa, faʻatasi ai ma se sakete e le tatau ona maeʻa sili atu i le lua inisi i luga aʻe o tulivae.

E i ai se eseesega i le va o pisinisi faʻapitoa ma pisinisi masani, ma e mafai ona taua tele. Fa'asa'o i lenei uiga e le fa'auigaina ni jeans po'o ni sneakers, ae mafai ona aofia ai khakis, ofutino kola tatala ma fale mafolafola. Afai e masalosalo, alu faʻatasi ma laei sili atu ona aloaʻia o suti ma peleue, i lanu pogisa ma le le mautonu.

Ata: Pexels

Taialani – Malumalu

Soʻo se tasi na asiasi atu i lenei atunuʻu matagofie e mautinoa lava e manaʻo e asiasi i ona malumalu mataʻina Puta, lea e tele lava ina le suia i le faitau afe o tausaga. O loʻo faʻasalalau i le atunuʻu, i tafatafa o faletalimalo o Bangkok, i totonu o vaomatua, ma nonofo i luga o tuaoi ma Cambodia ma Laos. O nofoaga ia o le filemu ma le toafilemu, ma o le faʻaaloalo e sili ona taua - e leai se mea e faigofie ai le faʻatupuina o le ita. Ae e te le'i ulufale, e fa'amoemoe se tasi e ufiufi tauau ma tulivae, fa'apea fo'i tapuvae - fai ni totini mama pe a masalosalo. O seevae e le tatau ona matala, e ui lava e tatau ona aveese seevae nonoa.

O seevae e mafai, ma e masani ona tatau, ona aveese pe a ulufale atu i le fale o se tasi. E tusa lava po o fea e te i ai, aua le faʻaalia ou alofivae i isi pe faʻaaoga e tusi ai se mea. I Taialani, o vae o loʻo vaʻaia o se vaega pito sili ona maualalo ma sili ona leaga o le tino o le tagata ma faʻatatau i se tasi o se taufaaleaga leaga. Atonu e foliga manino, ae o le a faateia se tasi i le faigofie o le nofo i tua ma faia faʻafuaseʻi. O lenei tusitala, mo se faʻataʻitaʻiga, na toetoe a aʻoaʻia i totonu o le lautele lautele i totonu o se potu faʻamasino Thai (aua le fesili) mo le tuʻuina o ona vae i luga o se nofoa, ma toetoe a tusi i latou i le faamasino. Afai na e fa'afuase'i ona fa'atupu le ita, o le fa'atoesega ma le 'ata'ata e tatau ona fa'afilemu ai mea.

Saudi Arabia – Alatele

E ese mai i Iran, e leai se mea e faʻatusalia ai le tele o le eseesega i le auala e tatau ona fai ai alii ma tamaitai nai lo Saudi Arabia.

Mo fafine, o le emo aano o se solitulafono. E mafai e tagata asiasi ona o ese i nisi taimi ma se peleue umi, e taʻua o le abaya, ma le ulu e leai ni ulu, ae o tamaitai e masani ona i ai le abaya ma se hijab (sulu ulu) poʻo niqab (faʻatasi ai ma le avanoa mo mata), poʻo le suti atoa o le tino. O le le ofuina o se abaya poʻo se hijab e faʻasalaina i le oti, ma e ui lava e masani ona faʻaalia e le au tamaitai le ita tele i se eseesega e foliga mai o aso, o loʻo latou taumafai e tau se mea e taʻitaʻia ai le tulafono a le Sharia - ma e ono le suia i se taimi vave.

E le faapea o le ofu e tatau ona uliuli. E tusa ai ma le The Economist, e mafai e tagata o loʻo ofuina le faiga o le abaya e faʻatatau i lo latou nofoaga: "O le itu i sisifo o le talafatai o Jeddah e sili atu le toʻafilemu nai lo Riyadh, ma abaya e masani ona felanulanuaʻi pe ofuina e faʻaalia ai lavalava i lalo. Abayas e eseese 'oti'oti, lanu, sitaili ma ie, mai i le lanu uliuli e o'o i le ata o lo'o iai ata i tua, ma mai le cotton daywear e o'o i le lacy po'o le fe'ai e fetaui mo se afiafi."

Ata: Pexels

Initia – Faaipoipoga

Masalo o vaega uma i luga o le lisi, o se faaipoipoga Initia o le a mafai ai ona sili atu le susulu ma le lanu. Masalo ua tatou vaʻai uma i ata i luga o faʻasalalauga faʻasalalau o nei mea mataʻina ma manaʻo e fetaui - ae o le mamao tele e mafai i nisi taimi ona faʻaalia ai le tagata o loʻo ofuina. O le itulagi e fai ai le faaipoipoga e mafai i nisi taimi ona taua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o malo e le ofuina papaʻe i le aso o le faaipoipoga ona latou te iloa o le a faia foi e le tamaitai faaipoipo. E masani foi ona aloese le paʻepaʻe i Initia i matu - ae ona o se lanu e masani ona fesoʻotaʻi ma le faʻanoanoa. E masani foi ona aloese mai le uliuli ona o le a le fetaui ma isi lanu viia. Mo tamaloloa, o se suti faigofie, i sisifo o le a le faitioina lava, ae o se kurta lino (ofu i luga mama) o le a talisapaia.

O le Strand of Silk blog e fautuaina e aua le fa'atalatala pe sili atu foi i luga, ae aua foi le faʻafefe i teuga. E faaopoopo atu i ai se isi lanu e ono ʻalofia: “O le mumu e masani ona fesootaʻi ma ofu faaipoipo ma e foliga mai o le a ofuina e le tamaʻitaʻi faaipoipo se tuufaatasiga ma le tele o lanu mumu i totonu. I le aso o lana faaipoipoga, e sili le faʻatagaina o ia e faʻafefe i le faʻaaliga. O le mea lea, matou te fautua atu e te filifilia se lanu ese aʻo e filifilia lau faʻapotopotoga mo le faaipoipoga.

Korea i Matu – Ola

Matou te nofouta uma i tulaga popole o loʻo siomia ai le mafutaga a Amerika ma North Korea i le taimi nei, ae o se talanoaga mo se isi blog. O a tatou manatu na muai mafaufauina e uiga i lenei atunuu lilo e ono taʻitaʻia ai i tatou e talitonu o le tulafono o laei o le a faʻamaoni, ae o le mea moni e faʻamalieina mo tagata asiasi.

I se faapuupuuga, e mafai e tagata femalagaaʻi ona ofuina mea e faʻalelei. E pei o isi atunuu, o nisi vaega e manaʻomia ni tulaga faʻaaloalo. O le Mausoleum (Kumsusan Palace of the Sun) e manaʻomia ai laʻei masani masani - Fai mai le Young Pioneer Tours: "'Smart casual' o se faʻamatalaga faigofie o le laʻei laʻititi laʻei. E te le tau ofuina se suti poʻo se laʻei aloaʻia, ae mautinoa e leai se jeans poʻo ni seevae. E le manaʻomia ni fusiua, ae o le a talisapaia e au taʻitaʻi Korea le taumafaiga. O ofuvae ma se ofutino poʻo se ofutino o se filifiliga sili lea!

Ae ui i lea, o tagatanuu, e feagai ma pulega sili atu ona mamafa i toetoe lava o itu uma o latou olaga; e fai ma fa'ata'ita'iga, o tama'ita'i Korea i Matu o lo'o maua o lo'o ofuina ni ofuvae e mafai lava ona fa'asalaina i sala ma galuega fa'amalosi, ae mana'omia e ali'i se 'oti lauulu i aso uma e 15. E iai le talitonuga o filifiliga a le tagata e fai ma fa'amalama o latou fa'aupuga fa'apolokiki - o lo'o iai fo'i le 'aufaigaluega leoleo' e fa'atonutonu filifiliga a sitiseni.

Faitau atili